Energiecontroller

U kunt op verschillende manieren een besparing op uw energieverbruik realiseren. De meeste energiebesparende maatregelen zijn alom bekend en toegepast.

U kunt hierbij denken aan de installatie van energiezuinige verlichting (LED of hoogfrequent), het plaatsen van slimme meters en het toepassen van bewegingssensoren en isolatie. HyTEPS biedt een minder bekende maar minstens even effectieve oplossing, waarmee u tot 15% besparing realiseert op het elektrische energieverbruik van uw bedrijf. Met de ComEC, een spanningsregelaar voor het gehele pand, reduceert u het energieverbruik van alle in het pand aanwezige elektrische apparatuur. Dit zonder hoge installatiekosten, zonder inbreuk te maken op de bestaande elektrische installatie en met een terugverdientijd van veelal tussen de 3 en 5 jaar.

Besparing op het energieverbruik = Besparing op kosten

Een spanningsregelaar wordt direct na de hoofdschakelaar geïnstalleerd. Hierdoor realiseert u een besparing op nagenoeg elke elektrische energieverbruiker in het pand. Afhankelijk van de aanwezige apparatuur en de belasting kan de besparing op het energieverbruik oplopen tot wel 15% van de jaarlijkse elektriciteitsrekening. De spanningsregelaar is met name geschikt voor reductie van het energieverbruik binnen bedrijven waar een groot aantal elektrische verbruikers in werking is. De grootste besparingen zijn haalbaar op apparatuur zoals (conventionele) verlichtingsinstallaties, koelingen en vriezers, verwarmings- en airco-systemen, etc.

Deze systemen lenen zich uitstekend voor onder andere supermarkten, benzinestations, hotels, sportcomplexen, koel- en vrieshuizen en diverse andere toepassingen. Afhankelijk van het kWh-verbruik en de kosten die hieraan verbonden zijn, is de terugverdientijd veelal 3 tot 5 jaar. Benieuwd hoeveel kWh uw bedrijf kan besparen? Wij maken graag een indicatie van de mogelijke terugverdientijd. Neem hiervoor contact met ons op.