Zonnepanelen

Waarom kiezen voor zonne-energie?

Dalende prijzen van zonnepanelen. Energielabel van uw woning. Maar vooral ook omdat zonnestroom binnen afzienbare tijd gewoon goedkoper is dan energie uit conventionele energiebronnen. Zowel voor particulieren als bedrijven is nu het moment aangebroken te kiezen voor zonne-energie. Als elektrotechnisch specialist kunnen wij u helpen met het hele traject: advies, installatie, (eventuele) subsidieaanvraag, informatie over financieringsmogelijkheden en eventuele bouwvergunningen.

De hoeveelheid zonnepanelen in Nederland stijgt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal zonnepanelen in 2015 met zo’n 70 procent toegenomen. Eind 2015 lagen er 3,4 miljoen zonnepanelen op Nederlandse daken. De verwachting is, dat er in 2016 meer dan 5 miljoen zonnepanelen in Nederland geïnstalleerd zullen zijn. Wij zetten daarom de voordelen graag nog eens voor u op een rijtje.

Zonlicht is gratis. Als u daarvan gebruikmaakt bespaart u dus flink op uw energierekening en belast u het milieu minder. Zonnepanelen op uw dak verhogen de waarde van uw huis. Bij verkoop of verbouwing van uw huis, wordt uw huis voorzien van een energielabel. Met zonnepanelen stijgt het energielabel van uw huis vaak met enkele niveaus. De prijs van zonnepanelen daalt en het rendement neemt toe. Een investering in zonnepanelen is een veilige investering die u altijd terugverdient. Ook zonder subsidie! Omdat u zelf energie produceert, wordt u onafhankelijker van het net en hebben schommelende energietarieven minder invloed op uw energierekening.

Nikkelen is als ElektroNed-bedrijf mede-eigenaar van EcoNed, het groene label van ons samenwerkingsverband ElektroNed. Daardoor hebben wij alle kennis in huis als het gaat om duurzame energieoplossingen.

Veel mensen denken dat zonnepanelen bij hoge temperaturen beter presteren dan bij lage temperaturen. Maar het is niet waar. Bij temperaturen hoger dan 25° neemt de prestatie juist af. Zonnepanelen kunnen beter koud dan warm zijn willen ze een hoge opbrengst hebben. Waarom? Omdat een lage temperatuur leidt tot hoge productie. En bij een hoge temperatuur wordt de productie juist weer afgeremd. De winterzon is dus een goede vriend. En daarbij: ook als het bewolkt is, werken uw panelen gewoon, zij het wel met een lagere opbrengst. Sneeuw is daarentegen echt niet bevorderlijk voor zonne-energie. Bij periodes van sneeuw is er vaak veel minder zonlicht en uw zonnepanelen kunnen onder een laag sneeuw of vorst komen waardoor de opbrengst wel flink terugloopt. Gelukkig (voor uw energierekening) sneeuwt het in Nederland niet zo vaak en smelt een eventueel vorstlaagje op uw panelen al snel weg door zonlicht.

Salderen is het verrekenen van geproduceerde en verbruikte elektriciteit tegen hetzelfde tarief. Stroom die je opwekt maar niet direct verbruikt verreken je met het verbruik op het moment dat de productie van de zonnepanelen niet toereikend is om het verbruik te dekken (zoals 's nachts wanneer de zon niet schijnt bijvoorbeeld). U mag met een kleinverbruikersaansluiting maximaal net zoveel aan het net leveren als dat u van het net afneemt. Voorheen gold een maximum van 5000 kWh, maar dat is losgelaten. Wekt u meer stroom op dan u zelf verbruikt, dan betaalt de elektriciteitsmaatschappij voor het meerdere een redelijke vergoeding.

Veel energiemaatschappijen hadden uit eigen beweging de grens van 5000 kWh per jaar al losgelaten. Maar nu is dit dus ook wettelijk geregeld. Dat kan goed nieuws zijn voor bijvoorbeeld scholen, die veel zonne-energie produceren, juist op het moment dat ze gesloten zijn (denk aan de zomervakanties). Het blijft echter oninteressant om per jaar meer te produceren dan je feitelijk aan energie nodig hebt. Voor het surplus krijg je namelijk bijna niets betaald.

Wilt u direct weten of zonnepanelen voor u interessant zijn?
Doe dan de check via:  http://www.econed-zonnepanelen.nl/dakopbrengst