Verlichting (samenwerking met lichtstudio Ralph Blankenaauw)

Opdrachtgevers noemen ons lichtarchitecten, en niet voor niets. Wij ontwikkelen lichtplannen voor de zakelijke en particuliere markt. U vindt onze lichtideeën in kantoren, winkels, horecabedrijven, woningen, parken, tuinen en zwembaden. Wij werken samen met Lichtstudio Ralph Blankenaauw waarbij we beschikken over een moderne studio waar op creatieve wijze wordt gewerkt aan uw lichtprojecten. Creatieve adviseurs bedenken een lichtplan om uw woon- werk- of buitenruimte aangenaam en optimaal te verlichten. Het is dan erg belangrijk om de sfeer van de ruimte en de benodigde lichtopbrengst goed in het oog te houden. Daarbij kunnen speelse lichtelementen in prachtige harmonie worden gebracht met het interieur of de omgeving.

LED-verlichting is booming

Mede door een verhoogd milieubewustzijn bij overheden, bedrijven en particulieren en door Europese maatregelen, zit LED-verlichting in Nederland enorm in de lift. Vanuit Europa is bepaald dat gloeilampen van de markt worden gehaald en dat ook voor halogeenlampen het einde nadert (in 2016). Het gevolg? Een ongekend sterke stijging van de verkoop van LED-verlichting. In 2012 bedroeg die stijging maar liefst 40%.
We zien zelfs dat veel bedrijven, overheden en zorginstellingen verlichting die ze nog niet afgeschreven hebben, toch vervangen. Uit milieuoogpunt maar vooral ook omdat het economisch aantrekkelijker is. Door de huidige, relatief lage energiekosten is de terugverdientijd van investeren in LED-verlichting relatief kort. Tel daarbij op het beperkte onderhoud dat LED-verlichting vraagt en de keuze voor LED is door veel mensen snel gemaakt.

Op een sterk groeiende markt komt, helaas, iedereen af. Dat is ook de reden waarom er relatief veel kwalitatief mindere LED-producten op de markt verkrijgbaar zijn. Pas daarvoor op! Met uw eigen lichtadviseur bent u verzekerd van kwaliteit en hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

De voordelen van LED’s op een rij

  • lange levensduur
  • lagere onderhoudskosten
  • Geen IR straling of UV in de lichtbundel
  • Geen kwik in de lichtbron
  • Energiezuinig
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Ze zijn klein, wat ze zeer geschikt maakt voor (nieuw) design