Brandmeldinstallatie

Onderdeel van brandbeveiliging is het laten installeren van de juiste brandmeldinstallatie, ook wel brandmeldsysteem genoemd. De aanschaf en montage van een brandmeldinstallatie is een vast onderdeel binnen de brandbeveiliging mogelijkheden van Nikkelen. De keuze van een brandmeldinstallatie is mede op basis van een adviesgesprek met één van de brandmeldsysteem specialisten van Nikkelen

Adviesgesprek brandmeldinstallatie

 

Mogelijkheden meldingen brandmeldinstallatie

Mogelijkheden meldingen brandmeldinstallatie
Er zijn veel diverse mogelijkheden voor het aansturen van het soort brandmeldinstallatie. Door middel van deze diverse oplossingen voor het detecteren van brand, geeft de brandmeldinstallatie een melding naar de centrale. Afhankelijk van de melding vind er een bepaald actie plaats, Dit kunnen zeer uiteenlopende brandmeldingen zijn met een gerichte actie:

  • Brandmeldinstallatie melding ‘ontruiming’ (zie ontruimingsinstallatie);
  • Brandmeldinstallatie melding ‘sirene / slow hoops’ ;
  • Brandmeldinstallatie melding naar RAK (regionaal alarm / brandweer meldkamer);
  • Brandmeldinstallatie melding naar PAK (particulier alarm) systeem;
  • Brandmeldinstallatie naar een PZI systeem (zoals piepers en melders die medewerkers bij zich dragen);
  • Brandmeldinstallatie naar vergrendeling van deuren (bijvoorbeeld via kleefmagneten).

Naast meldingen, is installeren van een (automatische) reactie of een specifieke detectie op een brandmeldingssysteem cruciaal en in veel gevallen een verplicht onderdeel van een brandmeldinstallatie voor verzekeraars. Nikkelen biedt altijd een passende oplossing voor de mogelijke reacties of detectie op brandmeldingsinstallaties. Dit kunnen bijvoorbeeld verschillende installaties of detectie zijn zoals;

  • CO2/LPG installatie
  • Gasblus installatie
  • Rookmelder installatie
  • CO2 melder installatie

Nikkelen is zeer ervaren in brandmeldinstallaties voor scholen, bedrijven, zorginstellingen, loodsen en alle overheidsgebouwen, nieuwbouwprojecten en ook overige gebouwen of ruimten. Wij voorzien in brandmeldinstallaties van gerenommeerde merken zoals Hertek, Siemens en meer.

 

Offerte brandmeldinstallatie plaatsen

Referenties

NEN gecertificeerd brandmeldinstallatie laten plaatsen

Afhankelijk vanuit uw verzekering of branche kan Nikkelen met u de keuze maken om te voldoen aan diverse normen en certificeringen, zoals een brandmeldinstallatie met NEN certificering. Hierdoor weten verzekeraars dat de brandmeldinstallatie voldoet aan een aantal eisen en normen. Nikkelen is hiervoor een NEN gecertificeerd bedrijf in brandbeveiliging.

Installatie van brandbeveiliging NEN eisen waar Nikkelen u bij kan helpen zijn onder andere;

Brandmeldsysteem laten installeren

In 3 stappen naar de juiste brandmeldinstallatie

Na oplevering volgt desgewenst een instructie of training in het gebruiken van uw brandbeveiliging oplossing.
Maak nu een vrijblijvende afspraak

Totaaloplossing in Inbraak- brand en alarm

Komt u er niet meer uit welke oplossing voor u het meest geschikt is? Laat u informeren door de adviseurs van Nikkelen. Wij komen graag bij u langs en maken een beveiligingsplan op maat, waarin de juiste oplossing voor een inbraak- brand en alarm systeem wordt samengesteld.

Contact met uw beveiliging expert