Scope keuring

Ook op het gebied van scope keuringen kunt u bij Nikkelen terecht. Met onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in grondige Scope Keuringen. Onze geschoolde medewerkers staan klaar om uw elektrische installaties te keuren volgens de hoogste normen en wettelijke voorschriften. Ontdek alles dat u moet weten over Scope Keuringen en hoe Nikkelen Elektrotechniek uw bedrijfszekerheid en veiligheid kan waarborgen.

Contact Scope keuring

 

 

Wat is een scope keuring

Een Scope Keuring is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van elektrische installaties, en het belang ervan kan niet worden onderschat. Deze inspecties zijn essentieel om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische systemen te waarborgen. Bij Nikkelen Elektrotechniek begrijpen we dat verschillende elektrotechnische installaties variërende niveaus van zorg en aandacht vereisen. Of het nu gaat om industriële, commerciële, of residentiële installaties, wij keuren installaties volgens de geldende normen. Zo weet u zeker dat u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Waarom is een scope keuring belangrijk

Een Scope Keuring is van essentieel belang om zowel veiligheidsredenen als om te voldoen aan wettelijke voorschriften. Veiligheid staat altijd voorop, en onveilige elektrische installaties vormen een aanzienlijk risico voor zowel mensen als eigendommen. Door periodieke keuringen te laten uitvoeren, minimaliseert u de kans op ongevallen en storingen die veroorzaakt kunnen worden door gebrekkige elektrische systemen. Bovendien zijn er wettelijke verplichtingen, zoals de NEN 3140, die naleving vereisen. Het niet voldoen aan deze normen kan resulteren in juridische problemen en aanzienlijke boetes. Een Scope Keuring is daarom niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van wettelijke conformiteit.

Soorten scope keuringen

Er zijn verschillende soorten scope keuringen. Bij Nikkelen zijn wij gespecialiseerd in scope 8, 10 en 12 keuringen.

Scope 8 / NEN3140 Keuring

De scope 8 keuring is gericht op de veiligheidsinspectie van vaste elektrische installaties en is gebaseerd op de NEN 3140-norm. Het is essentieel voor organisaties om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, en het kan nodig zijn vanwege verzekerings- of contractuele verplichtingen.

Scope 10 Keuring

Voor organisaties met kritische processen en systemen is Scope 10 van groot belang. Deze keuring richt zich op de bedrijfsvoering en veiligheid van elektrische installaties in kritische omgevingen zoals datacenters.

Scope 12 Keuring

Als het gaat om het installeren van nieuwe elektrische apparatuur, is Scope 12 cruciaal. Deze keuring garandeert dat nieuwe installaties aan de relevante voorschriften voldoen en veilig en betrouwbaar zijn.

SCIOS keuring

Een SCIOS-keuring, ofwel Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties, is een essentiële procedure voor bepaalde industriële stookinstallaties. Deze keuring is verplicht om te voldoen aan strikte wettelijke eisen en normen. Bij Nikkelen Elektrotechniek begrijpen we de cruciale rol van SCIOS-keuringen in het waarborgen van de veiligheid en compliance. Onze inspecteurs zijn  SCIOS-gecertificeerd en zorgen ervoor dat uw stookinstallaties aan alle vereisten voldoen.

Heeft u behoefte aan een professionele Scope Keuring om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw elektrische installaties te waarborgen? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met Nikkelen Elektrotechniek. Ons toegewijde team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en de juiste Scope Keuring voor uw situatie te plannen. Uw elektrische veiligheid is onze prioriteit.

Contact Scope keuring

In 3 stappen de juiste keuring uit laten voeren

Na oplevering volgt desgewenst een instructie of training in het gebruiken van uw oplossing.
Maak nu een vrijblijvende afspraak

Totaaloplossing in advies en uitvoering

Komt u er niet meer uit welke oplossing voor u het meest geschikt is? Laat u informeren door de adviseurs van Installatiebedrijf Nikkelen. Wij komen graag bij u langs en maken een plan op maat, waarin de juiste oplossing voor uw wordt samengesteld.

Contact opnemen