Laadpalen zakelijk

Op zoek naar laadpalen voor uw bedrijf? Dan bent u bij Nikkelen elektrotechniek aan het juiste adres. Wij zijn in staat om een volledige laadinfrastructuur te ontwerpen en te optimaliseren. Wij begrijpen dat elk bedrijf specifieke behoeften heeft op het gebied van oplaadmogelijkheden. Onze experts staan voor u klaar om met u mee te denken.

Offerte aanvragen

 

Welke laadpaal is geschikt?

Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar. Welke voor uw bedrijf het meest geschikt is hangt van verschillende factoren af. Allereerst is de locatie van plaatsing belangrijk. Wilt u units aan de muur of vrijstaande laadpalen op de parkeerplaats? Verder is de hoeveelheid auto’s die (gelijktijdig) opgeladen moeten worden van belang. Ook heeft u verschillende opties wat betreft vermogen. Hoe groter het vermogen, hoe sneller auto’s opladen. We snappen dat het lastig kan zijn om deze keuzes te maken. Wij denken met u mee en maken op basis van uw wensen een ontwerp op maat.

Voordelen van zakelijke laadpalen

Uw bedrijfsauto’s opladen op eigen terrein is goedkoper dan bij commerciële laadstations en bovendien een stuk efficiënter. Auto’s laden op terwijl uw personeel op de zaak is. Ze hoeven dus niet onderweg naar een klus of klant op te laden. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden en komen met de elektrische auto naar hun werk. Door als werkgever de mogelijkheid tot opladen te bieden, houdt u deze groep tevreden. Ook voor bezoekende klanten is het een stukje service. Kortom, met zakelijke laadpalen is uw bedrijf klaar voor een toekomst waarin auto’s op fossiele brandstof langzaam zullen verdwijnen.

Wettelijke verplichtingen

Voor nieuwe bedrijfspanden is het sinds 2020 wettelijk verplicht om voor elke 10 parkeerplaatsen tenminste 1 laadpaal te plaatsen. 1 op de 5 parkeerplaatsen moet een aansluiting voor een laadpaal hebben zodat er in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Vanaf 2025 moeten ook oudere gebouwen met minimaal 20 parkeerplaatsen minstens 1 laadpaal hebben. Lees alle regels en voorwaarden op het Ondernemersplein van de KVK.

Zakelijke Laadpalen Kopen

Ontdek het gemak van zakelijke laadpalen kopen bij Nikkelen elektrotechniek. Profiteer van advies op maat voor een optimale laadinfrastructuur, afgestemd op uw bedrijfsbehoeften. Wij verzorgen het hele aankoopproces, inclusief installatie en integratie van laadpunten op uw bedrijfslocatie. Met onze onderhoudsprogramma's waarborgen we continue betrouwbaarheid, zodat uw laadinfrastructuur altijd optimaal presteert. Maak elektrisch laden eenvoudig, efficiënt en afgestemd op uw zakelijke vereisten met onze uitgebreide expertise.

Offerte aanvragen

Subsidies voor laadpalen voor bedrijven

Het aanschaffen van laadpalen voor uw onderneming kan een hele investering zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen om bedrijven te ondersteunen bij het doen van duurzame investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Als u gebruik maakt van de Milieu-Investeringsaftrek is het mogelijk om tot 36% van het investeringsbedrag af te trekken van de winst. Dit is boven op de gebruikelijke investeringsaftrek.

Willekeurige afschrijving milieu-investering (VAMIL)

Een andere fiscale regeling is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Met VAMIL heeft u de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoe snel u de investering voor de laadpaal afschrijft. U hebt bijvoorbeeld de optie om tot 75% van de investering in het eerste jaar af te schrijven. Deze versnelde afschrijving resulteert in een vermindering van de fiscale winst, wat leidt tot een lagere belastingaanslag in dat specifieke jaar.

Contact opnemen

Wilt u laadpalen voor uw bedrijf aanschaffen en laten installeren Nikkelen Elektrotechniek? Wij bespreken uw wensen en de mogelijkheden en maken een passend aanbod op maat. Heeft u nog vragen? We staan u graag te woord. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen.