Overspanningsinstallaties

Indien uw technisch adviseur of andere instantie het gebruik van een overspanningsbeveiliging voorschrijft, bijvoorbeeld bij bliksembeveiliging, is het laten installeren van een overspanningsinstallatie door Installatiebedrijf Nikkelen een juiste keuze. Nikkelen Elektrotechniek verzorgt uw overspanningsinstallatie vanaf advies tot en met montage en onderhoud. Zo bent u altijd verzekerd van een juiste installatie tegen overspanning en piekspanning.

Advies overspanningsinstallaties 

 

Voorkomen van overspanning

Overspanning is een spanning die structureel hoger is dan de spanning die normaliter aanwezig is in een elektrotechnische installatie. Hoewel het in veel gevallen piekmomenten en piekspanning betreft, komt het ook voor dat er continue overspanning op een installatie aanwezig is. Een overspanningsinstallatie voorkomt schade aan apparatuur en lost deze overspanning op, op het moment dat het voorkomt. Tevens zorgt de overspanningsbeveiliging ervoor dat de systemen worden geneutraliseerd om de overtollige (piek)stroom te kunnen afvoeren.

Plaatsen overspanningsinstallatie

Een overspanningsinstallatie wordt geplaatst door een erkende monteur van Nikkelen, veelal centraal in de verdeelkast (laagspanninginstallatie). Afhankelijk van welke overspanningsinstallatie u nodig heeft, kan onze specialist u in een adviesgesprek vertellen wat voor u de beste oplossing is. Het is ook mogelijk om direct een offerte op te vragen voor een overspanningsinstallatie.

Offerte overspanningsinstallatie 

Enkele gevallen wanneer een overspanningsinstallatie wordt gebruikt:

  • Bij bliksembeveiliging toepassingen
  • Bij gevoelige of kostbare apparaten die niet tegen piekstroom kunnen
  • Bij diverse risicovolle schakelingen op het net (veelal in industrie toepassingen)
  • Bij voorkomen van overspanning door breuk of defecte apparatuur zoals geleiders of bekabeling

Referenties

Veilige werkwijze bij overspanningsinstallatie

Nikkelen elektrotechniek werkt met een duidelijk schakelprotocol, waarmee risico’s worden weggenomen en de veiligheid wordt vergroot. Het schakelprotocol is een werkwijze en beschrijving van de huidige situatie en de uiteindelijke situatie en hoe de installaties en apparatuur met elkaar samenwerkt. Technische zaken zoals metingen, beproevingen en informatie van contactpersonen bij storingen of problemen worden hier ook in opgenomen.


Contact overspanningsinstallatie 

In 3 stappen naar de juiste elektrotechnische oplossing

Na oplevering volgt desgewenst een instructie of training in het gebruiken van uw oplossing.
Maak nu een vrijblijvende afspraak

Totaaloplossing in elektrotechniek

Komt u er niet meer uit welke elektro technische oplossing voor u het meest geschikt is? Laat u informeren door de adviseurs van Installatiebedrijf Nikkelen. Wij komen graag bij u langs en maken een plan op maat, waarin de juiste oplossing voor uw installaties wordt samengesteld.

Contact opnemen