Binnenverlichting

Het aanbrengen, vervangen en onderhouden van binnenverlichting gaat meestal via een bestaand of nieuw te maken lichtplan of lichtberekening. Nikkelen kijkt eerst naar de huidige situatie van binnenverlichting en brengt zodoende alle wensen in kaart. Op basis hiervan stelt Nikkelen de gewenste apparatuur samen. Er wordt niet alleen gekeken naar de toepassing van de binnenverlichting maar ook het doel en alle gewenste kenmerken van de verlichting die nodig zijn om een correct binnenverlichtingsinstallatie te kunnen installeren.

Advies binnenverlichting

 

Binnenverlichting per toepassing

Het aanbrengen van binnenverlichting verschilt in grote mate van het soort doel van binnenverlichting. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Functionele binnenverlichting
    • De binnenverlichting heeft een concreet doel en moet voldoen aan allerlei functionele eisen zoals een bepaalde opbrengst, lux-waarde, vermogen, etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan binnenverlichting voor scholen (klaslokalen), keukens (horeca) en kantoorpanden (werkruimte en vergaderruimten)
  • Sierlijk en/of design binnenverlichting
    • Sierlijke binnenverlichting heeft meer als doel om sfeer aan te brengen en/of een bepaalde design/uiterlijk uit te stralen. Hierbij draait het meer om het soort licht, het esthetisch design, de uitstraling etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan decoratieve verlichting zoals in restaurants, woonkamers, etc.

Het is uiteraard ook mogelijk uw binnenverlichting te voorzien van schakelingen en sensoren.

Referenties

Binnenverlichting installeren met certificering

De monteurs van Nikkelen zijn ervaren in het aanbrengen van alle soorten binnenverlichting. Niet alleen installeren de monteurs op vakkundige wijze, ook kunnen zij rekening houden met certificeringen en/of geldende keurmerken waar aan moet worden voldoen. Deze verplichtingen worden ook vooraf met elkaar afgesproken in een lichtberekening. Wilt u een gratis adviesgesprek met onze specialisten om te starten met binnenverlichting? Neem dan contact met ons op.

Contact over binnenverlichting

In 3 stappen naar de juiste verlichting

Na oplevering volgt desgewenst een instructie of training in het gebruiken van uw oplossing.
Maak nu een vrijblijvende afspraak

Totaaloplossing in elektrotechniek

Komt u er niet meer uit welke oplossing voor u het meest geschikt is? Laat u informeren door de adviseurs van Installatiebedrijf Nikkelen. Wij komen graag bij u langs en maken een (licht)plan op maat, waarin de juiste oplossing voor uw verlichting wordt samengesteld.

Contact opnemen