Inspectie (veiligheid boven alles)

Bedrijven, instellingen en gemeentes moeten hun medewerkers een veilige werkomgeving bieden. Maar dan bent u er nog niet, want uw elektrische installaties moeten ook veilig zijn voor alle anderen die ermee in aanraking kunnen komen (klanten, bezoekers, passanten etc.). Dit is vastgelegd in een Nederlandse veiligheidsnorm (NEN 3140). U bent als werkgever verplicht over een beheersplan voor elektrische veiligheid te beschikken. En daar kunnen wij u als geen ander mee helpen.

Helaas zijn er nog steeds bedrijven die geen beheersplan hebben en dus het risico nemen een boete opgelegd te krijgen van de Arbeidsinspectie. En veel belangrijker nog: het risico nemen dat iemand iets overkomt omdat de veiligheid rondom de elektrotechnische installaties niet goed geregeld is. En dat is helemaal niet nodig. Wij kunnen voor u een risicoanalyse maken. Hoe? Door in kaart te brengen waar eventuele elektrische gevaren liggen. Want als u dat weet, kunt u in een beheersplan vastleggen welke aanvaardbaar zijn en welke niet. En daarop actie ondernemen. Een veilig gevoel, zowel voor u als voor alle anderen in uw organisatie.

Nog meer voordelen

Veel verzekeringsmaatschappijen hechten er belang aan dat u voldoet aan NEN 3140. In bepaalde sectoren hoeft u dan zelfs minder premie te betalen. Maar heeft u er wel eens over nagedacht wat het u kost als uw bedrijf een tijd ‘uitvalt’ door een calamiteit? Juist. Onze ervaring is dat ieder bedrijf dat daarmee te maken heeft gehad als de donder actie onderneemt. Ervoor zorgt dat zoiets niet meer gebeurt. Kiest u daarom voor een goed doortimmerd beheersplan om het risico op een calamiteit zoveel mogelijk uit te sluiten.

Up to date kennis

Als uw elektrotechnisch specialist zijn wij uitermate goed op de hoogte van zowel de eisen die NEN 3140 stelt als de nieuwste elektrotechnische ontwikkelingen. Wij adviseren u graag over hoe u specifiek in uw bedrijf de elektrotechnische veiligheid kunt optimaliseren. Want voorkomen is altijd nog beter dan genezen.

Wilt u meer informatie over keuring elektrische installatie? Neem dan contact op middels onderstaand contactformulier of bel naar 024 – 3971658