Powerquality metingen

Wat is Power Quality?

Power Quality, ofwel spannings- en stroomkwaliteit, heeft betrekking op de kwaliteit van elektrische energie. We zijn de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van elektriciteit. De kwaliteit van elektrische energie is dan ook van strategisch belang voor de continu├»teit, productiviteit en energie-effici├źntie. Tegenwoordig wordt het elektriciteitsnetwerk door allerlei effecten echter dusdanig belast dat de kwaliteit van de elektrische energie al lang niet meer optimaal is. Hierdoor kampt de helft van de bedrijven en instellingen met een probleem op het gebied van Power Quality.

Wat zijn de gevolgen van een slechte Power Quality?

Onverklaarbare storingen of problemen in de elektrische installatie kunnen een gevolg zijn van een slechte spannings- en stroomkwaliteit. Een slechte Power Quality kan merkbaar zijn in de vorm van flikkerend licht of een brommend geluid uit de installatie, maar kan ook onopgemerkt blijven. Op termijn kan een slechte Power Quality verstrekkende en kostbare gevolgen hebben. Het stilvallen van de productie, het ontbranden van kabels en het vroegtijdig verouderen van de installatie en de elektrische apparatuur zijn een paar problemen die kunnen optreden bij een slechte Power Quality.

Hoe kan de Power Quality verbeterd worden?

Wij bieden verschillende oplossingen om de Power Quality te verbeteren. Allereerst is het van belang om te weten hoe het met de kwaliteit van uw elektrische installatie is gesteld. Door middel van Power Quality metingen, analyse van de meetresultaten en een uitgebreide rapportage bieden wij u inzicht in uw elektrische installatie. Indien verbetering van de kwaliteit mogelijk is voorzien wij u desgewenst van de technologisch innovatieve oplossingen die voor uw situatie geschikt zijn.